Cadeau Legend

Legend Cadeau Tips

Een prachtig kerstpakket

Kerstpakket

Voor de feestdagen is het in Nederland gebruikelijk dat de werkgever zijn of haar personeel een kerstpakket geeft. Hiermee laat de werkgever zijn of haar waardering aan het personeel zien. Daarnaast is het een manier om het personeel fijne feestdagen toe te wensen. Het geven van een kerstpakket is in Nederland dan ook al een geruime tijd een vaste traditie. Achter het ontstaan van een kerstpakket zit dan ook een mooi verhaal. 

Kerstpakket

Hoe is het ontstaan?

Het geven van kerstpakketten is in de 19e eeuw ontstaan. Echter ging het er toen wel heel anders aan toe. In die periode was het voor veel gezinnen lastig om voedsel te bewaren. De boerenbevolking had echter wel ruim voldoende eten liggen. Wanneer er mensen bij hen aan de deur kwamen, om hen een fijne kerst toe te wensen, gaf de boer hen vaak eten en drinken. Dit deed hij als gebaar. Daarnaast kreeg het personeel rondom de kerst veel lekkernijen mee naar huis. Zo konden de knechten thuis met hun familie genieten van kerst.

Kerstpakket

Waaruit bestaat een kerstpakket?

Een kerstpakket kan op veel verschillende manieren worden opgebouwd. Een traditioneel kerstpakket bestaat vaak uit een doos met hierin lekkernijen. De meeste bedrijven stoppen hier ook nog een waardevol cadeau bij in. Echter zijn er tegenwoordig veel bedrijven die dit anders doen. Zij geven het personeel een waardebon. Met die waardebon kan het personeel zelf online een kerstpakket samenstellen.