Cadeau Legend

Legend Cadeau Tips

De interessante geschiedenis van petten

Wist je dat hoeden een nogal interessante geschiedenis hebben? Sporen van moderne hoeden gaan terug tot het oude Griekenland en Rome, waar mensen al sinds de oudheid vilt gebruikten om hun hoofd te bedekken. Aan het eind van de 19e eeuw verspreidden hoeden zich over Europa als onderdeel van de romantiek van het tijdperk van de Verlichting. Aangenomen wordt dat het enorme succes van Franse vrouwen met dames pet zomer en hoofddoeken in het begin van de 20e eeuw de drijvende kracht was achter de verspreiding van de damesmode. Vrouwen kregen een nieuwe rol in de maatschappij, en met het dragen van hoeden konden zij pronken met hun rijkdom en status.

De opkomst van de hoed

Maar het was pas in de jaren 1930 dat hoeden echt populair werden in Frankrijk. Het was het tijdperk van de Grote Depressie waarin Franse vrouwen verhalen begonnen te vertellen over hun vroegere leven als straatarme jonge vrouwen met hun dames pet zomer. Met uitzondering van de herenhoeden, gingen de vrouwen in de jaren 1930 voor meer uitgebreide hoeden, die ze droegen naar de kerk of naar sociale evenementen. Ze creëerden hun eigen mode, en die werd steeds populairder. Het is een behoorlijk contrast dat hoeden uit een periode komen waar naar wordt gerefereerd als de Verlichting, en uiteindelijk ze in trek kwamen in de grote depressie.

Hoeden vandaag de dag

Een stro hoed is erg populair voor zomerbruiloften. Als je een chique en goed gemaakte hoed wilt met een vrouwelijk tintje, is dit de perfecte keuze. De hoed kan worden gestyled met een sjaal of riem, terwijl hij er toch glamoureus uitziet en een vleugje vrouwelijkheid toevoegt. Een zwarte hoed is zeer elegant en modieus. Maar de kleur is niet het enige dat deze hoed zo geliefd maakt. Voor die look geldt namelijk dat het type stof altijd zal complimenteren aan de hoed. Hier door is er dus veel figuurlijke bewegingsruimte qua stijl-opties om uit te kiezen