Cadeau Legend

Legend Cadeau Tips

Mandarinello

limoncello

Mandarinello, zeker zo lekker als limoncello

Maak kennis met mandarinello

Appels met peren vergelijken, is hetzelfde als vloeken in de kerk. Het mag eigenlijk niet en daarom doen we het bij voorkeur ook niet. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Wij besloten citroenen met mandarijnen te vergelijken. En we durven wel te stellen dat dat een verbazingwekkend en onverwacht resultaat oplevert. Want als liefhebbers van limoncello, deden we een smaaktest met mandarinello. Gewoon voor de grap, vanwege de namen. Je leest onze bevindingen hieronder.

Wat is mandarinello?

Iedereen kent wel de heerlijke Italiaanse limoncello, het aperitief of de zoete traktatie die na de maaltijd, vaak bij de koffie, wordt gedronken. Toen dachten we bij wijze van grap: als er limoncello is, is er dan ook mandarinello? En verdorie, ja hoor. Het bestaat! Vaak wordt het gekoeld geserveerd om de smaak te versterken. Deze andere vruchtensoort is een heerlijke variant van de limoncello. Mandarinello is net zo goed een heerlijke Italiaanse likeur met 28% alcohol. Door de manier waarop de mandarinello gemaakt is, smaakt deze net iets minder bitter en heeft hij niet de scherpe citrussmaak. Op welke manier kun je mandarinello drinken?

Hoe drink je mandarinello?

Mandarinello puur drinken is verreweg de populairste manier. Net als limoncello is mandarinello een drankje voor na de maaltijd. Mandarinello heeft een interessante smaak. Vergelijkbaar als de andere bekende citroendranken, maar niet zo bitter of zuur. Deze likeur is lekker fris en is lekker warm in de keel; Kortom het heeft ideale balans tussen zuur en zoet.

Mandarinello recepten en toepassingen

Mandarinello kun je serveren als shotje door zijn alcoholpercentage. Desondanks is het verstandig om de likeur rustig te drinken en van elke slok te genieten. Houd je meer van mixdrankjes? Vul een groot glas met ijs en voeg mandarinello en sinaasappelsap toe. Doe er dan een scheutje limonade bij, maar roer het geheel niet! De limonade zakt dan naar de bodem. Sluit het feestdrankje af met een schijfje sinaasappel. Proost!

Mandarinello als borrel

Je kunt mandarinello natuurlijk ook ‘s avonds als gezellige borrel drinken. Combineer het met lekkere zelfgemaakte hapjes voor een complete verwennerij. Mandarinello gaat goed samen met onder andere
  • Bruschetta
  • Een caprese salade met tomaten, verse basilicum en mozzarella
  • Italiaans vlees zoals mortadella, bresaola, prosciutto di Parma en salami
  • Tartaar van gerookte zalm
Wil je je creaties met ons delen? Laat een bericht achter op onze contactpagina.

Meer verhalen