Cadeau Legend

Legend Cadeau Tips

Een speed pedelec geeft je meer snelheid

Een elektrische fiets is zeker geen fiets die alleen voor oudere mensen geschikt is. Tegenwoordig zie je er ook steeds meer jeugd mee rondrijden omdat het een flinke ondersteuning kan betekenen tijdens het fietsen. Het trappen wordt op een dusdanige manier lichter gemaakt dat het stukken makkelijker wordt heuvelop te fietsen of tegen de harde wind in.

Maximaal 25 kilometer per uur

De ondersteuning op een elektrische fiets gaat niet verder dan tot maximaal 25 kilometer per uur. Fiets je zelf harder dan valt de trapondersteuning weg. Nu fietsen de meeste mensen uit zichzelf ook niet veel harder en gelden voor een gewone e-bike dezelfde regels als voor een fiets die geen trapondersteuning heeft.

Maximaal 45 kilometer per uur

de oude fiets rijden

Naast de gewone e-bikes bestaan er ook modellen die harder kunnen rijden. Zo worden de speed pedelecs ondersteund tot maximaal 45 kilometer per uur. Voor deze vervoermiddelen gelden dan ook andere regels dan voor de gewone e-bike.

Net even anders dan een scooter

Een speed pedelec is een elektrische fiets die je qua capaciteiten kunt vergelijken met een scooter maar er zitten een aantal voordelen aan ten opzichte van de scooter. Ondanks de hulpmotor en accu die erop zitten heb je niet te maken met uitlaatgassen dus is de speed pedelec niet bezwarend voor het milieu. Daarnaast dien je toch altijd zelf te trappen dus het is ook nog eens stuk beter voor je eigen gezondheid. In de toekomst zul je zeker in de grote steden te maken krijgen met bepaalde milieuzones waar je met een snelle e-bike gewoon wel in mag en met een scooter wellicht niet meer. Een speed pedelec is minder breed dan een scooter en neemt minder ruimte in beslag en is wendbaarder dan een scooter en ook makkelijker te hanteren.

Wat is er verplicht?

Om de weg op te mogen met een speed pedelec is het verplicht een fietshelm te dragen. Daarnaast heb je minimaal een brommerrijbewijs nodig en er komt een nummerplaatje op te zitten. Als de pedelec helemaal zelf kan rijden zonder dat je hoeft te trappen dient deze ook verzekerd te zijn.

Meer verhalen